Драматизмът, с който се коментират , е ненужен. ... Не смятам,

...
Драматизмът, с който се коментират , е ненужен. ... Не смятам,
Коментари Харесай

Драматизмът в коментарите за решенията на Бойко Рашков е ненужен

" Драматизмът, с който се коментират , е непотребен.... Не считам, че от няколко смени би трябвало да се вършат генерални заключения ". Това съобщи Михаил Миков от Българска социалистическа партия, министър на вътрешните работи в държавното управление на тройната коалиция. Той добави, че схваща дейностите на служебния министър на вътрешните работи и посочи, че постоянно, когато висши фигури в Министерство на вътрешните работи биват заменени от ново политическо управление, се надава " огромен писък в медиите ".

Миков уточни като особеност на Министерство на вътрешните работи в днешния ден това, че Бойко Рашков е цивилно лице. 

" Въпреки работата му в Следствието и покрай службите за сигурност или в комисията за надзор върху подслушването, условно го споделям, Рашков е цивилно лице и прекъсва една линия, в която последните двама министри (в държавното управление на ГЕРБ - б.р.) бяха от средите на Министерство на вътрешните работи. Европейският модел допуска друго схващане - цивилни лица в политическото управление. Да няма тази тясна връзка сред политическо и професионално управление ", изясни пред БНР Миков.

Според Михаил Миков има огромен проблем в мотивацията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

" Опасявам се, че в това междувластие има една мощна демотивация, един уплах в чиновниците дали на следващия ден някой няма да тръгне да им търси сметка за това, което те правят по закон. Министърът би трябвало да призове чиновниците да си правят работата и да им подсигурява, че никой няма да им търси сметка, че са си свършили работата. Това е огромният проблем и той постоянно се случва у нас ", акцентира той.

По думите му на Министерство на вътрешните работи се разпореждат прекомерни упования за честността на изборите, тъй като не могат единствено чиновниците на това министерство да се оправят с тази задача. Той напомни, че следствието на закононарушения е работа на прокуратурата. 

Валентин Попов, ръководител на синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, разяснява, че обстановката в министерството е естествена, която се е случвала доста пъти.

" Силно се надявам след идващите избори да има обикновено държавно управление, а не краткотрайно, тъй като сътрудниците в Министерство на вътрешните работи се нуждаят от сигурност и непоклатимост, с цел да могат и те да обезпечат сигурността на жителите ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР